Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Utasbiztosítás általános

Általános tudnivalók az utasbiztosítás megkötéséről

Egyes bankok ingyenes utasbiztosítást kínálnak bizonyos szolgáltatásaik mellé. Ezek tartalmaznak poggyász- és balesetbiztosítást is, ám tudnia kell, hogy a kártérítés összegének felső határa elég alacsony. A bankkártyás utasbiztosítás nagy előnyének tartják, hogy nem igényel külön érvényesítést. Ez tényleg alkalmassá tesz arra, hogy párnapos, akár spontán kiruccanások alkalmával is viszonylagos biztonságban érezhesse magát. Persze, amennyiben csak néhány napot szándékozik a határhoz közel eltölteni, nem biztos, hogy szüksége lesz ennél komolyabb biztosításra, ám ha hosszabb, akár csak egy- vagy kéthetes utazásra indul egy távolabbi országba, érdemes magasabb kárösszegű biztosítást választania.

Egy külföldi utazás árához képest az utasbiztosítás díja elenyésző. Nem érdemes ezen spórolni, hiszen biztosítás nélkül az orvosi ellátás akár milliós nagyságrendű összegekkel terhelheti meg a családi kasszát, amelynek hatását aztán évekig érezni fogják. Különösen fontos, hogy utazásbiztosítást kössön, ha az út során balesetveszéllyel járó tevékenységet végez, sportol, például síel.

Az utasbiztosítás tartalma

A legtöbb utasbiztosítás négy alapszolgáltatást nyújt. Ezek a már említett baleset- és poggyászbiztosítás, az asszisztenciaszolgáltatás, valamint a jogvédelmi szolgáltatás. A balesetbiztosítás kiterjed a betegségekre és a halálesetekre is. A poggyászbiztosítás a csomagok sérülése, elvesztése vagy eltulajdonítása esetén jön jól.

A kevésbé ismert asszisztenciaszolgáltatás akkor lehet segítségére, ha megbetegedne vagy balesetet szenvedne. Ekkor számos, az asszisztencia által nyújtott szolgáltatásra szüksége lehet, mint például a hozzátartozók értesítése, az idő előtti hazautazás költségeinek átvállalása, a beteg gyermekeinek hazaszállítása. De ezek mellett temérdek kiegészítő szolgáltatás is az asszisztencia hatáskörébe tartozik.

A jogvédelmi szolgáltatás nem található meg minden csomagban. Ha igényt tart rá, mindenképpen ellenőrizze, hogy az ajánlat magában foglalja-e. Előfordulhat, hogy tudtán kívül vét a külföldi jogszabályok ellen. Ez nem mentesíti a bűncselekmény vagy a szabálysértés alól. Jogvédelmi szolgáltatás keretében a biztosító megtéríti a felmerülő szakértői, ügyvédi és egyéb költségeket, mint amilyen az óvadék vagy a perköltség.

Az egyes ajánlatok között jelentős eltérések lehetnek. Kérje segítségünket az Ön igényeihez igazított utasbiztosítás megkötésében!

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.