Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Lakásbiztosítás vagyonérték

Fontos tudnivalók a lakásbiztosítás megkötése előtti vagyonérték meghatározásáról

A szerződők többsége hajlamos alulbecsülni ingatlanja és vagyontárgyai értékét, ami ahhoz vezethet, hogy kárrendezés során a biztosító alacsonyabb összeget fizet ki számukra. Ez elégedetlenséget válthat ki a biztosítottból. Hogy lakásbiztosítás során ne találkozzon ezzel a problémával, érdemes tudnia néhány dolgot a vagyonérték meghatározásáról.

A lakásbiztosítás fedezi az ingatlanban és a benne található vagyontárgyakban keletkezett károkat, ám ezek biztosítási összegeiről külön-külön kell nyilatkoznia, a kárrendezés alkalmával ezek nem összevonhatóak. A megadott biztosítási összeg nem csupán a lakásbiztosítás díjának meghatározása során számít, ez ugyanis a kártérítés során kapható legmagasabb összeg is, valamint ez alapján számolják a kifizethető összeg mértékét is. Amennyiben Ön 20 millió forint értékű lakását csak 10 millió forintra biztosítja, teljes kár esetén sem kaphat többet 10 milliónál. De egy 5 millió forintos részkár után is csak 2,5 millió forintot fog kifizetni a biztosító.

Sokan hiszik, hogy a lakás forgalmi értéke alapján kell meghatározni a biztosítási összeget, azonban valójában az újjáépítési értéket kell figyelembe venni. Ez az az összeg, amiből újra fel lehet építeni a házat. Ebből a szempontból teljesen mindegy az ingatlan elhelyezkedése. Viszont meg kell jegyeznünk, hogy amennyiben az ingatlant hitel felhasználásával vásárolta, a biztosítási összegnek el kell érnie a kamatokkal terhelt hitel összegét.

Hasonlóképpen kell eljárni az ingóságok esetében is. Vagyis nem az aktuális értéket, hanem az újrabeszerzés értéket kell szem előtt tartani, tehát azzal kell számolni, hogy mennyibe kerülne, ha újra meg kellene vásárolnia az adott vagyontárgyakat. Mivel sokan ezzel nincsenek tisztában, ezért a reálisnál jóval alacsonyabb értéket adnak meg. Emiatt megtörténhet, hogy a kárrendezés során a lakásbiztosítás nem fedezi a kár teljes értékét.

Nem csupán a lakásbiztosítás megkötésekor kell felmérni az ingóságok értékét. Érdemes minden évben újra megtenni ezt. Egyrészt figyelembe kell venni az inflációt, másrészt pedig a nagyobb összegű vásárlásokat is számba kell venni. Ugyanez igaz akkor is, ha az ingatlan értékét növelő beruházást végeztet el, például napkollektorokat szereltet a tetőre.

Lakásbiztosítás kalkulátorunkban megadhatja biztosítandó vagyonának értékét, amely alapján elkészítjük a biztosítók egyedi ajánlatait.

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.