Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Kötelező biztosítás kárrendezés

Hogyan zajlik a kötelező biztosítás kárrendezése?

Ha bekövetkezne a legrosszabb, és balesetet szenvedne, mindenképpen tartsa be a KRESZ ilyen esetekre vonatkozó előírásait. Vagyis győződjön meg arról, hogy történt-e személyi sérülés. Ha igen, hívja a mentőket, ezt követően értesítse a rendőrséget! Majd biztosítsa a helyszínt, hogy elkerülje az újabb balesetet.

Ha a baleset résztvevői nem tudnak megegyezni a felelősség kérdésében, vagy a balesetben külföldi gépjármű is részt vett, a rendőrség értesítése elkerülhetetlen.

Amennyiben megoldható, a későbbi félreértések elkerülendő érdemes lefotózni a baleset helyszínét és az elszenvedett károkat. Az esetleges szemtanúk elérhetőségeit is ilyenkor a legegyszerűbb elkérni. A baleset résztvevőinek okmányait is ellenőrizzük, és töltsük ki a kárbejelentő lapokat mindegyikőjük részére.

Ha nem Ön okozta a balesetet, és gépjárművel nem tud tovább haladni, a másik fél kötelező biztosítása utólag fedezni fogja a jármű elszállítását.

Ezt követően az esetet jelenteni kell a biztosítónak. Amennyiben a másik fél biztosítója fogja megtéríteni a kárt, Önnek lehetővé kell tennie, hogy a társaság kárfelmérő szakemberre megtekintse a járművet. Ezt kérésére akár otthonában, vagy a javítást végző műhelyben is megteszik.

A kötelező biztosítás kártérítésének határösszege dologi kár esetén 500, míg személyi sérüléses kár esetén 1250 millió forint. Amennyiben nincs kötelező biztosítása, a kárt saját magának kell kifizetnie.

Kötelező kalkulátorunkkal megtalálhatja az Ön számára legelőnyösebb ajánlatot.

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.