Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Kinek kötelező a biztosítás

Kötelező biztosítások minden tulaj és üzembentartó számára

Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy minden gépjármű-tulajdonosnak és üzembentartónak kötelező felelősségbiztosítást kell kötnie az általa birtokolt vagy üzemben tartott gépjárműre. A jármű lehet személy- vagy tehergépkocsi, motorkerékpár, robogó. Érvényes kötelező biztosítás nélkül tilos részt venni a forgalomban. Amennyiben ez mégis megtörténne, a vétkes komoly bírságra számíthat. Arról nem is beszélve, ha kötelező biztosítás nélkül okoz balesetet, minden kárt saját zsebéből kell megtérítenie, amelyet a Magyar Biztosítók Szövetsége ugyan megelőlegez, de aztán be is hajt. A kötelező biztosítások általános célja tehát, hogy a biztosított által okozott károkat megtérítsék.

Kötelező biztosítást a tulajdonosnak vagy az üzemben tartónak kell kötnie. Túlnyomórészt a két személy megegyezik, ám gyakori, hogy adásvételi helyett csupán üzembentartói szerződést kötnek, hogy átruházzák az autó használati jogát. Ugyanez az eset áll fen lízingelt járművek esetében is.

A kötelező biztosítás megkötése nemcsak a tulajdonos vagy az üzembentartó számára kötelező: a biztosítók sem utasíthatják vissza a biztosítást kötni kívánókat. Ha kiválasztotta az Ön számára legkedvezőbb biztosítási ajánlatot, a biztosítónak kötelessége megkötnie Önnel a szerződést.

Mint minden biztosítási formánál, a kötelező biztosítás esetén is van egy felső határa a kártérítés összegének. Dologi károkra ez 500, míg személyi sérülésre 1250 millió forint. Ezek a határösszegek elég magasak ahhoz, hogy csak valóban kirívó esetekben lépjék túl őket.

Noha a kötelező biztosítás megkötése elkerülhetetlen, kiadásait lefaraghatja a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével. Tizennégy biztosító ajánlatai közül választhatja ki az Ön számára legkedvezőbb biztosítást.

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.