Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Kötelező biztosítás, gépjármű-felelősségbiztosítás

KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR >>

Kinek kötelező a kötelező biztosítás?

Ahogyan a neve is mutatja a kötelező biztosítás nem választható, hanem törvényileg előírt biztosítási típus, amelyet minden gépjármű-tulajdonosnak vagy üzembentartónak meg kell kötnie attól függetlenül, hogy milyen gépjármű van a birtokában. Kötelező biztosításra van szükség a rendszám nélküli robogókhoz is. A biztosítás megkötése elkerülhetetlen, ám a lentebb található kalkulátor segíthet Önnek abban, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot válassza. Weboldalunkon többet is megtudhat a kötelező biztosításokról, az üzembentartó és a tulajdonos ezzel kapcsolatos feladatairól.

Hogyan érdemes intézni a kötelező biztosítások megkötését új autó, motor vásárlása esetén?

Az újonnan, szalonból vásárolt autók és motorok kötelező biztosítások nélkül nem kaphatnak forgalomba helyezési engedélyt. A kereskedők többsége felajánlja, hogy elintézi a kötelező biztosítást. Érdemes azonban tudni, hogy a kereskedések általában szerződéses viszonyban állnak egyes biztosítókkal. Így meglehet, hogy Ön a kötelező biztosítások kínálatának csak egy kis részéből válogathat, amiben talán nem is szerepel a legkedvezőbb ajánlat. Az általunk működtetett kalkulátor 14 biztosító ajánlatait listázza. Minden esetben tájékozódjon, mielőtt a kereskedőre bízná az új jármű kötelező biztosításának megkötését!

Mi alapján számítják a kötelező biztosítások díját?

A biztosítók tárgyév végén, legkésőbb november 1-ig hozzák nyilvánosságra a következő évre szóló ajánlataikat. Legtöbbször feltételek szövevényes és komplikált táblázatok hálóján keresztül lehet eljutni a végső díjig. A kötelező biztosítások díjszámítása során temérdek szempontot figyelembe vesznek az autó teljesítményétől egészen a biztosítást kötő legfiatalabb gyermekének életkoráig. Az egyes adatokat megadhatja a kötelező kalkulátor segítségével, amit követően listázzuk Önnek a lehetséges ajánlatokat. Honlapunkon részletesebb leírást találhat kötelező biztosítások díjszabásának kialakításáról is.

Mikortól lehet szüksége kötelező biztosításra?

Már az autó vagy motor vásárlásának napján szüksége lesz érvényes kötelező biztosításra. Az eladó fél biztosítása az adásvételi szerződés aláírásakor azonnal megszűnik. Hasonlóképpen érdemes szem előtt tartani a fizetési határidők betartását és a biztosítási évforduló dátumát. A kötelező biztosításokhoz kapcsolódó legfontosabb időpontokról is tájékozódhat weboldalunkon.

Hogyan működik a kárrendezés a kötelező biztosítások esetén?

Ha baleset történne, azt mindenképpen jelentenie kell a biztosítónak, abban az esetben is, ha Ön a vétkes fél. Amennyiben lehetséges, már a helyszínen érdemes kitölteni a kárbejelentő lapokat. Ha nem Ön okozta a balesetet, lehetővé kell tennie a másik fél biztosítója által küldött szakértőnek, hogy felmérje a károkat. A tennivalók behatóbb megismerése érdekében olvassa el a kárrendezésről szóló tájékoztatónkat!

KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR >>

A legfontosabb tudnivalók a kötelező biztosítások váltásáról:

 • Mi az Ön új kötelező biztosítási díjának számítási alapja?
  A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjszabásának meghatározása 2010. január 01-től az új törvényi előírások (Gfbt.) szerint a jármű motorjának kW-ban mért teljesítménye alapján történik személyautók és motorkerékpárok esetében. A kötelező biztosítások nagyobb teljesítményű motor esetén magasabbak.Az egyes biztosítók rengeteg egyéb tényezőt is számba vesznek, amelyeket a kötelező kalkulátor felületén adhat meg.
 • Hogyan tudja Ön a kötelező biztosítást felmondani?
  A kötelező biztosítás felmondására csak írásban van lehetőség, a felmondás a biztosítás évfordulójára érvényes. Az évforduló előtt legalább 40 nappal kell jeleznie felénk a felmondást, hogy intézni tudjuk Ön helyett.

Fontos: Érvénytelen felmondás esetén az eredeti biztosítás marad hatályban akkor is, ha Ön másik kötelező biztosítást köt. Amennyiben az eredeti biztosítást nem fizeti tovább – abban a téves tudatban, hogy újat kötött –, akkor a gépjármű biztosítatlanná válik! Ezen kívül „fedezetlenségi díjat” kell fizetnie, és csak a régi biztosító társasághoz tudja a kötelező biztosítását visszakötni.

 • Hogyan intézzük a kötelező biztosítások közötti váltást Önnek?
  Amennyiben Ön kedvezőbb ajánlatot talált a kötelező kalkulátor használata után, és honlapunkon a díjszámítást követően megköti új kötelező biztosítását, valamint megbíz bennünket előző biztosításának felmondásával, 24 órán belül be kell érkeznie hozzánk az aláírt alkuszi megbízási szerződésének, hogy intézni tudjuk a felmondást Ön helyett. A megbízási szerződést a kötelező biztosítás megkötésekor elküldjük Önnek a megadott e-mail címre. Kérjük, figyeljen arra, hogy az aláírt megbízási szerződést küldje be és ne a felmondást!

  A kötelező biztosítások felmondásának intézéséhez minden esetben szükségünk van az előzmény szerződésének kötvényszámára is, ezért ne feledje azt a díjszámítás során megadni!
 • Milyen díjkedvezmények járnak Önnek?
  2014-re a hazai biztosítók több mint 100 féle kedvezményt hirdettek meg összességében. A kötelező biztosítások díjszámítása során leggyakoribbakra rákérdezünk, de kérjük, a MÉG TÖBB KEDVEZMÉNY gomb segítségével ellenőrizze, milyen speciális kedvezményekre jogosult Ön, hogy a kötelező biztosítás díjának számításakor ezeket is figyelembe vehessük. Amennyiben Ön a kedvezményeket nem jelöli meg, cégünk az esetleges díjkülönbözetért nem vállal felelősséget!
  A biztosítók kedvezményrendszere rendkívül összetett, és tartalmazhat olyan tételt, amelynek alkalmazását a független biztosítási alkuszok számára nem teszik lehetővé a kötelező biztosítások megkötésekor.
 • Milyen ajánlatokból választhat honlapunkon a kötelező biztosítások váltása terén?
  14 biztosító ajánlatából választhat, amelyeket a szükséges adatok megadása után a kötelező kalkulátor kilistáz Önnek. Az egyes konstrukcióknál igénybe vehető kedvezmények eltérőek lehetnek.
 • Hogyan köthet Ön nálunk gépjármű flottára kötelező biztosításokat?
  A jogszabály értelmében gépjármű flotta biztosítást az a jogi vagy természetes személy köthet, aki legalább 5 jármű üzembentartója. 1-4 db járműre Ön egyenként kötheti meg a kötelező biztosítást rendszerünkben. Flotta biztosításra a biztosítók egyedileg adnak ajánlatot, ezért ebben az esetben kérjen tőlünk flotta ajánlatot, a szükséges adatokhoz vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kötelező biztosítás kalkulátor

- a díj kiszámítása és a kötelező biztosítás megkötése kötelező kalkulátor segítségével 3 lépésben:

 • Ügyelve a pontos kitöltésre, adja meg kötelező kalkulátor számára a díjszámításhoz szükséges adatokat és válassza ki az Önnek járó kedvezményeket! (A jogosítvány és a forgalmi engedély adataira lesz szükség.)
 • A Megkötöm gombbal válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb kötelező biztosítást a kötelező kalkulátor által generált listából, és a regisztráció után adja meg a megkötéshez szükséges adatokat!
 • Küldje el részünkre faxon vagy postán az aláírt alkuszi megbízást és a szükséges egyéb dokumentumok másolatát! (Az alkuszi megbízást a kötési folyamat végén küldjük el az Ön e-mail címére.)

Ezután nyugodtan hátradőlhet, minden további teendőt elvégzünk Ön helyett.

KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR >>

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.