Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Casco kifizetés

Hogyan zajlik a casco biztosítás kárrendezése?

Ha autójában kár keletkezett, minél hamarabb értesítenie kell a biztosítót, természetesen az elsődleges minden esetben a mentők, a tűzoltók és a rendőrség értesítése. Ha az autót ellopták, elsőként a rendőrségen kell bejelentést tennie, majd a biztosítót kell hívnia. A kárrendezés a nyomozás megszüntetése után zajlik le. A szerződéstől függően a kárrendezés kitérhet arra az esetre is, ha nem a teljes autót, csak bizonyos alkatrészeket tulajdonítottak el, esetleg a tolvajok nem is jártak sikerrel, mégis megrongálták az autót.

Amennyiben balesetet szenvedne, a KRESZ előírásainak megfelelő lépéseket kell megtennie. Ha lehetősége engedi, nem árt, ha készít néhány fotót a baleset helyszínéről, az autóban keletkezett károkról. A helyszínen a résztvevők azonosítását követően ki kell tölteni a kárbejelentő lapokat. Ha nem tud elindulni az autóval, hívjon trélert, a casco biztosítás ezt utólag megtéríti, amennyiben töréskárra is vonatkozik a szerződés. Ezt követően egyeztetni kell a biztosító kárszakértőjével, aki egy szemle során felméri az autó állapotát.

A kár és az önrész mértékétől függően a biztosító folyósítja az összeget. Amennyiben megállapítható a másik fél felelőssége, az önrészt követelheti a másik fél felelősségbiztosítójától. A biztosító minden esetben pontosan tájékoztatni fogja arról, hogy milyen jogcímen mekkora összeget utalt vagy vont le a casco biztosítás kárrendezése során. Érdemes azonban tisztában lennie azzal, hogy káresetet követően a biztosítónak lehetősége van arra, hogy a casco biztosítás éves díjának fennmaradó részét egy összegben követelje a biztosítottól. Ilyenkor a javítási költségekből levonják az önrészt és az éves díjból fennmaradó összeget is.

Ha nem szeretne rosszul járni a kárrendezés során, a megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztásához használja casco kalkulátorunkat!

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.