Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Casco Önrész

Hogyan érdemes meghatározni a casco biztosítás önrészét?

Casco biztosítás esetén kétféleképpen adják meg az önrészt. Ennek a szerződéskötéskor és a kárrendezés során van jelentős szerepe, ugyanis az önrészt a biztosító levonja a kár értékéből, majd a fennmaradó összeget folyósítja a biztosított részére. A casco biztosítás megkötésekor az önrészt egyrészt egy fix összegben, valamint egy százalékos arányban szokták meghatározni. A kár értékéből mindig a nagyobb összeget vonják le. Elsőre mindenki számára világos lehet, hogy érdemes minél kisebb önrésszel szerződést kötni, ez azonban nem feltétlenül igaz. Alacsony önrész esetén ugyanis sokkal magasabbak lehetnek a casco biztosítás havi díjai.

Ahogy fentebb írtuk, kárrendezés során a biztosító minden esetben a nagyobb önrészt vonja le a kár értékéből. Egy egyszerű példán keresztül érthetővé válik a casco biztosítás fix és százalékos önrészének működése. Tegyük fel, hogy Ön 50 000 forintos, 10 %-os önrésszel kötött casco biztosítást. Ebben az esetben, ha az Ön autójában 90 000 forintos kár keletkezik, a biztosító ebből levonja az 50 000 forintos önrészt, majd a maradék 40 000 forintot fizeti ki Önnek. Amennyiben az autójában nagyobb kár keletkezik, például 700 000 Ft értékben, akkor a kár 10%-a, vagyis 70 000 forint lesz az önrész, a biztosító a maradék 630 000 forintot természetesen kifizeti. Értelemszerűen a biztosító nem fizet az 50 000 forintnál kisebb károkra.

A weboldalunkon található casco kalkulátor segítségével listázott ajánlatok mellett feltüntetjük az önrész mértékét, hogy segítsük Önt a megfontolt döntés meghozatalában.

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.