Kötelező biztosítások, utasbiztosítás, öngondoskodás

ahol a biztonság mindig elérhető

Dokumentum küldés:
Fax: (06 1) 460-0311
Postacím: Biztosítások.hu Kft. 1591 Budapest, Pf. 358.
Email: kotes@biztositasok.hu

Biztosítások.hu Kft.

1147 Budapest Kerékgyártó u. 47-49.
Tel./Fax: 460-03-10; 460-03-11

Mi van, ha bringás okoz kárt?

Kedves Autójogász!

Azért kerestem meg, mert volt pár elég közeli helyzetem ahhoz, hogy a biciklis figyelmetlenségén és a KRESZ-ről szart sem tudásán kárt tegyen saját magában és az autómban.Mi van ha a biciklis a hibás és kivételesen nem a "szemét" autós? Mivel nincs kötelező biztosítása, hogyan fogja tudni megtéríteni a kárt? Gondolom zsebből nem minden biciklis tud kifizetni egy elem újra fényezését vagy akar egy vissza pillantó cserét.

Válaszát előre is köszönöm! Ákos

 

Kedves Ákos!

Amennyiben a kárt nem gépjármű okozza, hanem pl. kerékpáros, akkor az okozott kárt közvetlenül a károkozó köteles megtéríteni. Természetesen van arra mód, hogy a kerékpáros felelősségbiztosítást kössön, illetőleg ma már több olyan biztosítási termék létezik a piacon (pl. lakásbiztosításhoz vagy életbiztosításhoz kötött felelősségbiztosítás), amelyek adott esetben helyt állnak az ilyen jellegű károkozás során. Amennyiben mégsem rendelkezik semmilyen biztosítással a károkozó, és önként sem teljesít, akkor a károsult polgári peres útra terelheti az ügyet. Fontos, hogy ebben az eseteben is feltétlenül történjen kárfelmérés, és a javítást is igazolható módon végeztessük el.

Tisztelettel dr. Erdey Péter ügyvéd

 

FORRÁS: http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2015/11/04/mi_van_ha_bringas_okoz_kart/

 

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Hirdetés

GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER!

Több biztosítás egy helyen!

Oldalunkon több különböző biztosítás típust talál, és több biztosító ajánlataiból választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Olvassa el a biztosításokkal kapcsolatos információkat!

Casco biztosítás, casco kalkulátor

Akár újonnan kötne, akár több éve megvan már casco biztosítása, érdemes megnéznie és összehasonlítania több biztosító ajánlatát. Casco kalkulátorunk segítségével ez mindössze pár perc!

Kötelező biztosítások, kötelező kalkulátor

Újonnan kötné vagy már több éve fizeti kötelező biztosítását? Mindenképp érdemes megnéznie több biztosító ajánlatát, és összehasonlítani azokat. Kötelező kalkulátorunk segítségével ez csak néhány perc!

Lakásbiztosítás

Most kötne először lakásbiztosítást? Régen kötötte meg, és azóta nem lettek figyelembe véve az ingatlan változásai, új értékei? Akkor mindenképp nézze meg biztosító partnereink ajánlatait!

Utasbiztosítás

Afrika? Dél-Amerika? Vagy csak az Európai Unión belül utazgatna? Az utasbiztosítás révén nyugodtan és biztonságban tudhatja magát, családját, és probléma esetén nem marad segítség nélkül külföldön sem.